tiistai 14. huhtikuuta 2015

Sanix Kids Saden ensimmäinen kisamatka


Sanix Kids Saden kilpailu-ura alkoi astetta jännittävämmällä tavalla. Okeisiin 8-10-vuotiaiden kilpailuihin nimittäin pääsi lähtemään aina Bulgarian Sofiaan asti.

Sofiassa kilpailtiin tänä vuonna World Cup III sekä juniorien Challenge Cup II, joiden yhteydessä järjestettiin myös lasten sarjojen Academic Cup. Sanix Kids Saden valkku- ja vanhempaintiimi otti pidemmän reissun kuitenkin rohkeasti vastaan ja liitto valitsi tytöt edustamaan Suomea ulkomaille saakka. Niimpä seikkailu saattoi alkaa!
Untitled
Reissuun lähdettiin jännittynein fiiliksin - sen lisäksi, että kisakokemus tulisi olemaan kaikille ihkaensimmäinen, oli tämä myös osalle eka kerta lentokoneessa. Onneksi kolmen valkun ja kuuden innokkaan huoltajan tiimi oli tukena ja raskaasta reissupäivästäkin selvittiin reippaina ja innostuneina.
Untitled
Tytöt ja huoltajapoppoo fiiliksissä lentokentällä
Untitled
Maisemat korkeuksista olivat upeita

Sofian hotelli osoittautui oikein hienoksi ja hotellin ravintolan sapuskat maistuivat väsyneille matkalaisille. Pitkän matkustuksentäyteisen päivän jälkeen ei ollut ihme, että koko sakki simahti alta aika yksikön. 

Aamulla herätys oli onneksi inhimillinen ja aamupäivästä koko konkkaronkalla oli aikaa valloittaa kaupunkia. Tytöt suuntasivat pyörähtämään keskustassa ja löysivät kotisalilla ahkeroiville Sade06-kokoonpanon tytöille suloiset tuliaisetkin. Iltapäivällä puolestaan päästiin itse asiaan, kun kilpailun viralliset harjoitukset käynnistyivät. 

Taikauskoisista rituaaleista huolimatta valkut nostivat virallisessa arvonnassa Sanix Kids Saden suoritusnumeroksi pahamaineisen ykkösen. Se päätettiin kuitenkin vakain mielin kääntää koko poppoon onnennumeroksi ja nautiskella kunniasta avata koko huikean hienot kisat - sekä näin ollen toki viralliset harjoituksetkin.

Harkkasuokasta näkyi aavustuksen tyttöjen jännitys ja täysin uusi tilanne. Olipa suuressa kisahallissakin ihmeteltävää, sillä tätä ennen tytöt eivät ole juuri Kupittaan hallissa pidettyjä asemakisoja eksoottisemmissa kisapaikoissa vierailleetkaan.  Valkut olivat kuitenkin erittäin tyytyväisiä tyttöjen treenaamiseen ja urheilulliseen asenteeseen. Illalla hotellilla tehtiin vielä muutamat valmistavat harjoitteet sekä videoanalyysia ja sitten päästiinkin taas pehkuihin.Untitled
Seuraava päivä alkoi hurjan aikaisin, kun tytöt puunattiin liukuhihnalla hotellin aulassa täyteen tällinkiin. Lopputulos oli syötävän suloinen - tosin mitään muuta näiltä söpöläisiltä ei voinut odottaakaan :) 
Untitled
Kisahallissa starttasi saman tien tehokas lämppä. Tytöistä huokui heti ensiaskelilta alkaen todellinen asenne - nyt oli tosi kyseessä ja asema-areenat vaihtumassa ihan oikeisiin kisoihin. Vielä treenitilassa ohjelma otti muutaman harppauksen eteen päin ja ilmaisu hyppäsi  uudelle tasolle.
Untitled
Untitled
Untitled
Keskittynyttä nilkkatreeniä
Untitled
Selkä auki kisasuoritusta varten
Untitled
Untitled
Untitled
Ilmettä riitti jo harkkatilassa
Untitled
Untitled
Fiilis oli luottavainen

Lopulta kisalämppä saatiin nappiaikataululla tehtyä ja tytöt olivat valmiita astumaan lavalle. Jo sisääntulo oli vakuuttava ja pikkupirpanoista oli kuoriutunut ihan oikeita voimistelijoita. 
Untitled
Untitled
Untitled
Kisasuoritus oli rohkea ja tytöt ottivat lavan heti haltuun - arastelusta ei ollut tietoakaan! Kaikkien aikojen ensimmäinen kisakoetus sujui pääosin tutulla harkkatasolla, mutta jännitys toi mukaan muutaman suuremman virheen. Kokonaisuuteen oltiin kuitenkin yhdessä tyytyväisiä, etenkin kun edessä odotti finaali, jossa oli mahdollista parantaa entisestään.

Oman sarjan suorittaessa loppuun riitti jännitystä myös tuloksien kanssa. Sanix Kids Sade komeili tulostaululla ykkösenä ihan viimemetreille saakka - lopulta kolme viimeisenä suorittavaa joukkuetta kiilasivat edelle. Tätä oli kuitenkin jo joukkueen harkkasuoritukset nähneinä uumoiltu, joten neljännestä sijasta saatiin tässä seurassa olla äärimmäisen ylpeitä.

Kun virheet oli treenattu pois, oli taas aika rentoutua loppupäivä. Hotellilla tyttöjen puuhat kuitenkin lipsahtivat heti voimistelun puolelle ja käytävillä syntyi upeita omatekoisia koreografioita reissusta ostettujen nauhojen kera.
Untitled
Untitled
Seuraavaan aamuun lähdettiin vielä entistäkin kovemmalla taisteluasenteella. Ensimmäiset pisteet sekä sijoitus olivat sytyttäneet tytöissä entistä kovemman nälän pistää paremmaksi. Myös edellisenä iltana nähdyt upeat Challenge Cupin joukkueet olivat muistuttaneet, miten paljon on vielä treenattavaa - puhumattakaan omassa sarjassa ykkössijalta finaaliin lähtevästä Bulgarian Tea Dance-joukkueesta, jonka harjoittelua oli päästy seuraamaan silmät pyöreinä.
 Treenitilassa riitti keskittymistä
 ... ja hymyä sekä voimistelun riemua
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
 Kisalämppä oli jälleen "ihan 5/5" ja valmentajat suorastaan hehkuivat ylpeyttä tyttöjen ahkeruudesta sekä keskittymiskyvystä kaiken kisavilskeen keskellä.
Untitled
Untitled
Suoritus otti aimo harppauksen alkukisasta ja nyt yhdenaikaisuudessa, terävyydessä ja tarkkuudessa alettiin lähennellä parhaita kotisalilla nähtyjä suorituksia. Pari suurempaa virhettä mahtui mukan, mutta päättäväisellä otteella ne treenattiin kisausuokan jälkeen kuntoon ja päätettiin, että seuraavaan kisaan ollaan niistäkin opittu. Molempiin suorituksiin saatiin joka tapauksessa olla tyytyväisiä - kaikkemme oli todella tehty ja piinkovasta keskittymisestä huolimatta jokainen oli nauttinut matolla säteilemisestä.

Harmillisesti finaalin jälkeen sijoitus tippui yhdellä. Ihan tulostavoitteeseen ei tällä kertaa päästy, mutta se ei tässä reissussa  tietenkään ollut se tärkein. Kaikenkaikkiaan Saden ensimmäinen kilpailu ja vielä huikean kovatasoisessa kansainvälisessä kilpailussa oli huikean hieno suoritus, josta sopi koko porukan riemuita täysin rinnoin.
Untitled
Ylpeät voimistelijat suorituksen jälkeen Pyrkivän liput kädessä. Kuvaajille poseeraaminenkin alkoi sujua jo ammattilaisen elkein :D

Kisoissa ehdittiin kerätä elämyksiä myös World Cupin ja Challenge Cupin huippuvoimistelusta. Esityksiä katsellessa koko tiimille kirkastui entistä paremmin, mihin todella pitkällä tähtäimellä tahdotaan ja mitä varten treenata tulee joka kerta sata lasissa tähtäimiin päästäkseen. Yhdessä todettiin myös, että kyllä tää voimistelu vaan on maailman paras laji :)
Bulgarian National Junior Team
Victoria

Minetit Juniors
Elite
OVO Team
Expressia
Minetit

Kisoissa sai toki olla myös harvinaisen ylpeä suomalaisuudestaan, sillä niin lastensarjojen, junnujen kuin naistenkin edustajat olivat kertakaikkisen upeita. Suorituksia katseltiin ahkerasti myös videolta jälkikäteen ja paluumatkalla lentokentällä tytöt ottivat ihan uusia vaikeusosiakin reissusta inspiroituneina harjoittelun alle. 
Untitled
Untitled
Parempaa ensimmäistä kisamatkaa ei olisi voitu toivoa. Kotisalilla on näkynyt entistä motivoituneempi porukka ja yhteiset tavoitteet alkavat kirkastua entisestään.

Kaikista hienointa on, että nyt ollaan vasta ihan siellä polun alussa. Tästä se todella alkaa 

1 kommentti:

  1. Kiitos Milja! Huomasimme tämän jutun vasta nyt...:) Tosi kiva raportti huippuhienosta ja muistorikkaasta reissusta!

    VastaaPoista